Waarom is het als creator belangrijk om meerdere inkomsten bronnen te hebben?

Het valt ons op dat praten over inkomsten in de creator wereld niet veel gedaan wordt, terwijl iedereen weet hoe belangrijk het is.

Waarom is het als creator belangrijk om meerdere inkomsten bronnen te hebben?

Misschien wilde je van jongs af aan al een creator worden, of ben je het leventje zomaar ingerold. Ongeacht welke van de 2 het was, als jij relevant wilt blijven als creator is het uitbrengen van content even belangrijk als ervoor zorgen dat je inkomsten constant groeien en je je ogen open hebt voor nieuwe mogelijkheden.

Het valt ons op dat praten over inkomsten in de creator wereld niet veel gedaan wordt, terwijl iedereen weet hoe belangrijk het is. Omdat het zo belangrijk is, maar niemand erover praat, hebben wij een lijst van 4 manieren om je inkomen te diversifiëren op een rijtje gezet. Hopelijk heb je er wat aan!

Waarom is het hebben van verschillende inkomstenstromen belangrijk voor creators?
Lissette Calveiro, content creator en oprichter van influencer agency Influence with Impact, benadrukt dat het hebben van verschillende inkomstenstromen ervoor zorgt dat als één inkomstenstroom even wat minder opbrengt - iets wat heel normaal is in het ondernemerschap - de anderen het goed kunnen maken.  

Maar hoe kom je erachter waar je je op moet richten? "Een goede manier om na te denken over hoe je je volgende inkomstenbron vindt, is om na te denken over de reis van je ideale “klant". Wat kun je kijkers in verschillende stadia bedienen? Zijn er verschillende dingen die je kunt aanbieden om kijkers meerdere kansen te geven om fan te worden?"  

1. Pas je content aan voor andere platforms
Hoe meer ogen er op je gericht zijn, hoe groter de kans is om nieuwe fans te winnen. Maar het kan zijn dat je op een gegeven moment het gevoel hebt alsof je het plafond van groei hebt bereikt op het platform waar je je focus op hebt. Dan is het tijd om een sprong te maken naar een nieuw platform en jouw content aan een compleet nieuw publiek te laten zien!

Gebruikers van sociale media zijn gevoelig voor authenticiteit, wat betekent dat de inhoud die ze zien moet aanvoelen alsof het gemaakt is voor het platform waarop ze zich bevinden. Het is geen geheim dat de look van Instagram zal floppen op je TikTok pagina, en een Reel met een TikTok watermark is niet goed. Probeer daarom je content net aan te passen zodat het authentiek is en ook werkt op andere platformen. Zo kun je je niet alleen ‘echt’ voelen voor nieuwe volgers, maar kom je ook een stuk verder met het vergroten van je bereik. Elk platform heeft immers een ander algoritme dat bepaalt wat werkt, wat viraal gaat en welke trends aanslaan bij gebruikers. Beschouw een nieuw platform dus echt als een nieuw platform en niet als een extraatje!

2. Verkoop fysieke goederen
We leven nog steeds in een materiële wereld, en Instagram heeft kortgeleden het koop- en verkoopproces gemakkelijker gemaakt dan ooit. Toeval? Wij denken van niet.

Dit is een no-brainer, maar: als je dingen maakt, verkoop ze dan. Ziet het internet je graag schetsen? Geef de mensen wat ze willen: een kans om je tekeningen te kopen. Hetzelfde geldt voor de houtbewerkers, bakkers, naaisters, pottenbakkers - enzovoorts.

Je persoonlijkheid is ontastbaar, en misschien een van de moeilijkere dingen om te monetariseren, maar gelukkig hoeft dat ook niet. Waarom zal je niet je merk, je gezicht, of je beroemdste quote op werkelijk alles wat je maar kunt bedenken laten drukken en de wereld van branded merch betreden?

3. Begin een ‘fanclub’ op een subscriptie platform  
Jouw kijkers houden van jou en de content die je plaatst, dus waarom geef je ze niet de optie om nog meer van je te zien, je nog beter te leren kennen én deel uit te maken van een community? Een groot deel van je huidige kijkers zal het waarderen en zal er zelfs geld voor over hebben!

Een fanclub met betaalde toegang bijvoorbeeld. Dat gaat niet alleen over de inhoud. Het gaat er ook om te ontdekken welke ervaringen en waarde je jouw community kunt bieden die ze ergens anders niet krijgen, of dat nu informatie, transformatie, of simpelweg meer content is. Daarnaast krijgen de kijkers de optie om nog dichter bij hun favoriete creator te komen staan.

4. Partner met merken
Probeer een nieuwe invalshoek op deze oude, maar gouden: bovenop het promoten van de producten van een groot merk in ruil voor geld (en het laten groeien van je volgers met hun reposts), kan je aanbieden om je inzet te verhogen en bijvoorbeeld samen met het merk cursussen, producten of video’s te maken. Een super handige en lange termijn optie om net dat extraatje te verdienen!

Wil je weten hoe SubFee jou kan helpen met het opbouwen van een echte (betalende) fanclub? Neem dan contact met ons op of vraag een vrijblijvende demonstratie aan!

Meer blogs

Alles bekijken